Tag: идентитет

зајко

Заев: За македонскиот идентитет и јазик не се преговара, очекувам напредок по завршувањето на изборите во Бугарија

 Македонскиот идентитет на македонскиот народ и македонскиот јазик апсолутно се величина како што се бугарскиот, германскиот, францускиот, италијанскиот, чешкиот, полскиот… ...

Razgovorite so Bugarija prodolzhuvaat, no makedonskiot jazik i identitet ne se na pregovori, poracha Zaev

Разговорите со Бугарија продолжуваат, но македонскиот јазик и идентитет не се на преговори, порача Заев

Премиерот Зоран Заев денеска од Ресен  порала дека разговорите со Бугарија продолжуваат, но потенцираше дека за македонскиот идентитет и македонскиот ...

јазикот и идентитетот

Пендаровски: За јазикот и идентитетот не може да се дискутира, нонсенс е дека нашата историја до 1945 била бугарска

Основа на нашиот идентитет е нашиот јазик, потоа историјата, нашата заедничка историја со нашите сонародници, нагласува претседателот Стево Пендаровски во ...

идентитет и достоинство

Заев: Секогаш ќе правиме пријателски чекори кон соседите, но никогаш на сметка на нашите идентитет и достоинство

Секогаш ќе бидеме страна која прави пријателски чекори кои отвораат перспективи за меѓусебните односи со соседите, вклучувајќи ја и Бугарија, ...

Page 1 of 3 1 2 3

Рубрики

Спонзорирано

ТОП 5 содржини


Вести од оваа седмица

Последни содржини